Over Blauwekontschapen

Hoi, ik ben Natalie, de oprichter van deze verhalensite. De naam is ontstaan tijdens een fietsritje naar school met mijn toen vierjarige zoon. In het veldje langs de weg zagen we schapen met blauwgekleurde achterwerken, we keken elkaar aan en barstten in schaterlachen uit. Hij een blije kleuter en ik een dolle mama, we hebben er nu nog weleens dikke pret om.

“Als er een schaap over de dam is, volgen er meer.” – Later besefte ik dat er talloze spreekwoorden zijn waarin mensen met schapen worden vergeleken. Wat illustreert hoe we, net zoals schapen, kuddegedrag vertonen. Zelfs als we daarbij voorbijgaan aan wat we ten diepste voelen, denken en willen. Ook sluiten we elkaar uit – “het zwarte schaap” – en geven elkaar dan (figuurlijk) een stempel, net zoals de boer of boerin hun gedekte schapen markeren door ze een kleur te geven: rood, groen of (in mijn voorbeeld) blauw. 

Met het delen van mijn verhalen stap ik uit mijn schaduw. Voorbij schaamte, schuld, schande en stigma. Misschien raakt het je, vind je er wat van, of geeft het je (h)erkenning van wat er in jou speelt. Het mag er allemaal zijn. Want: Hoe gaaf is het als we elkaar in de kudde opnemen en meenemen in onze alledaagse verhalen? Om elkaar te begrijpen, te raken, blij te maken, niet te veroordelen en juist geen stempel te geven. De eerste schrijfsels die ik deel gaan over mijn verleden. Al is de lading ervan niet meer zo zwaar als die is geweest, toch stuurde mijn hart mijn pen aan om hier eerst over te schrijven. Toekomstige verhalen en artikelen geven je een blik op meer recente ervaringen en mijn ideeën over diverse onderwerpen, zoals psychische gezondheid, spiritualiteit en meer. Wil je jouw verhaal delen? Lees dan hier verder en kom in contact. Laten we samen een lichtere energie creëren door openheid en begrip.

Liefs, Natalie